Selasa, 7 Februari 2017

“STRUGGLE” demi cabaran akan datang..

 
Topik yang yati nak cuba sampaikan hanya sebagai persedian yang yati sendiri perlu lalui pada masa akan datang..

Pada ketika dan saat ini semuanya harga barang semakin meningkat. Bayangkan nilai duit RM50 hanya sekejap sahaja habis di tangan walaupun cuma berbelanja sedikit..walaupun yati masih belum mempunyai ahli keluarga yang ramai tetapi bahangnya tetap terasa...walaupun kedua-duanya masih bekerja.. Bagi yang bergelar surirumah,sememangnya langkah berjimat cermat sentiasa dititikberatkan.

Kos untuk barang makanan adalah yang paling ketara meningkat. Bagi peniaga yang berasaskan produk makanan memang terasa bebanan ini..bahan-bahan penyedian makanan yang dibeli semuanya sudah meningkat 2xganda daripada biasa. Yati ceritakan ini berdasarkan pengalaman sahabat2 yang terlibat dalam industri pemakanan dan yati juga sekarang mengalami benda yang sama ketika membeli bahan2 untuk membuat kek dan roti.

Jadi, cara yang paling tepat adalah “ Bekerja Dan Berniaga” dan dari sekaranglah kita bertindak untuk melaksanakannya. Bagi yang tiada modal besar mulakan dengan mencuba menjadi dropship kepada produk yang telah popular. Cuba untuk belajar cara pemasarannya secara online. InsyaAllah bila dah start baru kita nampak jalan untuk kembangkan perniagaan.

Yati rasa tak salah jika ingin mencuba..ikut contoh usahawan yang berjaya dan kita asah kemahiran yang ada sehingga kita menjadi mahir. Bila dah kena dengan jiwa, baru boleh fokus kepada produk yang boleh menjana pendapatan sampingan. Sebenarnya yati juga pernah menjual pelbagai produk seperti pakaian, selipar, minyak wangi, biskut raya, aneka puding dan yang terkini roti dan kek..tapi yang betul2 menjadi minat kitaorang berdua adalah produk yang berasaskan makanan.

Nak kata yati dah jadi usahawan berjaya masih jauh lagi..ilmu pun belum cukup mantap nak mengajar cuma yati boleh kongsi pengalaman jer sekiranya anda yang ingin mencuba dan membaca coretan ini sebab kita boleh belajar sesuatu melalui pengalaman. InsyaAllah..buang perasaan malu untuk berniaga.

Yati dalam misi 2017mencari agen diseluruh Malaysia yang ingin menjual Biskut Bangkit Cheese & Santan.

Berminat boleh hubungi yati 012-7482126..InsyaAllah kita sama-sama saling bantu membantu menjana pendapatan yang boleh meningkat ekonomi keluarga kita sendiri.

Terima kasih buat anda yang sudi membaca..InsyaAllah kita sambung entry akan datang..
Tiada ulasan:

Catat Ulasan