Khamis, 20 Ogos 2015

BISKUT BANGKIT

Teks: Norhayati Mohd Nooh
Foto: Carian google

 


Ternyata biskut tradisional sejak zaman berzaman  ini tidak pernah mati. Apa yang menariknya, kini begitu banyak teknik membuatnya. Bahkan pelbagai bentuk dan variasi rasanya.  Bagi anda yang menyukai biskut  ini, pasti sedar permintaan biskut  Bangkit cukup mendapat perhatian pada Hari Raya yang lalu. Rasanya yang manis, lemak dan ranggup itu membuatkan ada yang merasa menjadi ketagih untuk mengunyahnya!NAMA BISKUT: BANGKIT SANTAN ORIGINAL
HARGA: RM20 sebotol termasuk kos penghantaran


Bangkit Santan masih lagi mendapat permintaan  ramai kerana adaya pembeli yang tersendiri. Keaslian biskut ini tradisional masih dikekalkan. Rupanya yang gebu, sangat rapuh dan  mudah cair dimulut. Biskut ini adalah homemade sendiri dari Kampung Rengit, Batu Pahat.


NAMA BISKUT: BANGKIT CHEESE
HARGA: RM25 sebotol termasuk kos penghantaran

Namun, biskut bangkit Cheese tidak ketinggalan mendapat perhatian dan permintaan yang menggalakkan. Ramuannya telah divariasikan mengikut citarasa golongan muda , mempunyai kelainan ramuan dari segi  rasanya yang sedap dan mudah cair di mulut. Boleh juga dijadikan pemanis mulut @ “doorgift” untuk majlis-majlis keramaian.


DELIVERY AREA-seremban-bangi-kajang-putrajaya- -KL -shah alam-(kalau ada permintaan)
HARGA BORONG: sila call/sms/pm 012-7482126
Kepada yang berminat boleh berhubung terus kepada saya. 

Jadikan ni langkah permulaan anda untuk mulakan perniagaan.

InsyaAllah..saya sedia membantu. SELAMAT MENCUBATiada ulasan:

Catat Ulasan