Teks: Norhayati Mohd Nooh
Foto: Carian google
Ternyata
biskut tradisional sejak zaman berzaman
ini tidak pernah mati. Apa yang menariknya, kini begitu banyak teknik
membuatnya. Bahkan pelbagai bentuk dan variasi rasanya. Bagi anda yang menyukai biskut ini, pasti sedar permintaan biskut Bangkit cukup mendapat perhatian pada Hari
Raya yang lalu. Rasanya yang manis, lemak dan ranggup itu membuatkan ada yang merasa
menjadi ketagih untuk mengunyahnya!
NAMA BISKUT:
BANGKIT SANTAN ORIGINAL
HARGA: RM20
sebotol termasuk kos penghantaran
Bangkit Santan masih lagi mendapat permintaan ramai kerana adaya pembeli yang tersendiri.
Keaslian biskut ini tradisional masih dikekalkan. Rupanya yang gebu, sangat
rapuh dan mudah cair dimulut. Biskut ini
adalah homemade sendiri dari Kampung Rengit, Batu Pahat.
NAMA BISKUT:
BANGKIT CHEESE
HARGA: RM25
sebotol termasuk kos penghantaran
Namun, biskut
bangkit Cheese tidak ketinggalan mendapat perhatian dan permintaan yang menggalakkan.
Ramuannya telah divariasikan mengikut citarasa golongan muda , mempunyai
kelainan ramuan dari segi rasanya yang
sedap dan mudah cair di mulut. Boleh juga dijadikan pemanis mulut @ “doorgift”
untuk majlis-majlis keramaian.
DELIVERY
AREA-seremban-bangi-kajang-putrajaya- -KL -shah alam-(kalau ada permintaan)
HARGA BORONG:
sila call/sms/pm 012-7482126
Kepada yang
berminat boleh berhubung terus kepada saya.
Jadikan ni langkah permulaan anda
untuk mulakan perniagaan.
InsyaAllah..saya
sedia membantu. SELAMAT MENCUBA
Tiada ulasan:
Catat Ulasan